Zeilavond van de Knar arrangement - zeiluitje vanuit Spakenburg

Bij dit avondje zeilen is inbegrepen:

  • Huur schip met schippers
  • Ontvangst met soep en stokbrood
  • Palaver
  • Schippersborrel
  • Barbecue
  • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 80 p.p 
Dit arrangement is te reserveren vanaf 10 personen.

Dit is een all inclusive arrangement en de prijs is geldig tot en met 31 december 2023.

Avondzeiltocht Beleef het op een Botter

Avondzeiltocht in Spakenburg arrangement met boeiend zeilplezier en sterke verhalen... De avond van de Knar.
Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met familie, vrienden of collega's.

Een fantastische zeildag

  Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

  De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

  Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

  Samen varen en samen genieten, met een gemoedelijke sfeer aan boord. Maar ook samen eten, visbakken aan boord, of gezellig barbecuen op een onbewoond eiland.

  Met z'n allen nagenieten en de belevenissen van de dag doornemen. Dat alles gezellig met een kop koffie of een ouderwets schippersdrankje in het Schippershuys. Verzamelen voor een afvaart altijd in eeterrij 't Schippershuys. Deze is op slechts 100 meter verwijderd van onze afvaart plaats. Parkeren is geen enkel probleem. Op ongeveer 5 minuten lopen zijn ruim 400 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

  Er kunnen maximaal 12 personen op een botter. Echter, we hebben meer dan 1 botter ter beschikking (tot een maximum van 200 personen).

Handig om te weten

Het botterseizoen loopt van begin april tot eind oktober, maar daarbuiten kunt u ook altijd een aanvraag doen.
Er zijn per boot altijd 2 schippers aanwezig die u het schip helpen varen.

Ligplaats van de boot is de oude haven van Spakenburg. Groepen ophalen vanuit naburige havens is optioneel (Harderwijk, Nijkerk, Huizen, Almere).

Belegde broodjes, drinken, paling, haring, salades, visbakken, barbecue. Het is allemaal te regelen.

Bij wat minder weer wordt er gewoon gevaren, de vuurduvel in het vooronder houdt u lekker warm en als u een barbecue of visbakken heeft besteld, dan doen we dat gewoon in eeterrij 't Schippershuys.

Een botter is een vissersschip van ruim een eeuw oud, dus denk om uw kledingstijl. Wat ons betreft kan het niet casual genoeg, (dus geen naaldhakken, avondjurken en smokings) maar spijkerbroeken, t-shirts en stevige schoenen.

Het zeil uitje programma

18.00 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met soep en stokbrood
18.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen en de te varen koers
18.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen
19.00 uur: Schippersborrel
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
21.00 uur: Aanvang barbecue met consumpties
23.00 uur: Einde arrangement

8.7 | 7 reviews

Reviews van gasten

Adriaan Hopman

9

Super geregeld allemaal. Geheel volgens de afspraak.

Wendy van Hoegee

8

Super leuk zeiluitje gehad!

Anoniem

9

Super! Onvangst was hartelijk. Drank was goed. BBQ was lekker en voldoende. Mensen waren vriendelijk. Sfeer was prettig! TOP!

I. Gaasendam

9

Het was een geweldig arrangement, iedereen heeft ontzettend genoten!! Nogmaals bedankt!

B. Tolboom

8

Afgelopen vrijdag super personeelsavond van de Knar gehad. Lekker eten en drinken, mooi weer, op leuke locatie. Kortom een aanrader!

T. van Putten

8

Gezellig, geslaagd uitje.

T. Beumer

10

SUPER!!!! Een aanrader voor iedereen! Wij hebben een heel erg gezellig bedrijfsuitje gehad!! Goed verzorgd met vriendelijke mensen.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Zeilenopeenbotter.nl

Heerlijk samen zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.


Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.


U kunt terecht voor een familiedag, vrijgezellenfeestje, dagje uit met de mannen of gezellig met vriendinnen, een familiefeest op het water of een dag, middag of avond gezellig zeilen met vrienden.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.


De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.


De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.